Magyar Dal Napja

Már negyedik éve rendezik meg a Magya Dal Napját, 2013-ban, szeptember 6-tó 8-ig lesz. A Magyar Dal fővárosa megtisztelő címét idén Békéscsaba nyerte el. Az országban sok helyen lesznek koncertek, minden zenei műfajban.

A programokat itt találhatjátok.

A zenekarok fontosnak tartják, hogy színpadra álljanak a magyar vokális zene ünnepén, és egyre több vidéki város, fővárosi szórakozóhely érdeklődik a fellépők után.

Hatalmas érdeklődés
A meglehetősen szűkös anyagi lehetőségek ellenére idén a tavalyinál is nagyobb az érdeklődés: mind a szervezőktől, mind a fellépőktől rengeteg megkeresés érkezett. A zenekarok fontosnak tartják, hogy színpadra álljanak a magyar vokális zene ünnepén, és egyre több vidéki város, fővárosi szórakozóhely érdeklődik, milyen feltételekkel szervezheti meg a Magyar Dal Napja helyi rendezvényét. 2013-ban tíz vidéki és egy határon túli település csatlakozott hozzánk, a fővárosban pedig tizennégy helyszínen szólnak majd a magyar dalok szeptember 8-án.

Magyar Dal Napjának web oldalát itt találhatjátok

Etyeken, a a piknikkel összekötve fog fellépni,  Palya Bea, a Téka és a Tükrös együttes.

Presser Gábor a kitaláló mondja: “Azt gondoltam, hogy a mindent elárasztó importzene árnyékából legalább évente egy napra egy kis fényt koldulhatunk a saját értékeink megvilágításához. Hogy áldozzunk egy kis figyelmet a hagyományainknak – mert sokféle van – és a sok megszületett, de a közönség előtt szinte ismeretlen, hiába megírt új műnek, és az ezeket megalkotó új tehetségeknek. Egynapos ünnepre gondoltam, amely nekünk és rólunk szól, mi szervezzük, ahogy mondják, alulról”.

MDN_2013 logo-01